bgtop.png
21437_12355_snelstart_braintraining.jpg20353_header-website-2014.png
Mijn Neurocampus
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
INLOGGEN
Bent u al gratis geregistreerd op Neurocampus.com? Vul dan hieronder uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen en klik op 'Ga verder'.
Onthouden?
E-mail adres
Onthouden?
Wachtwoord
Uw wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
gobut.gifGa verder
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Nieuw account registreren

Voordelen van registreren

Problemen met Flash
|  
Info > Oefeningen
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
Dit blok duurt nog 49 dagen
210.856 leden actief op Neurocampus
Neurocampus heeft 597 oefeningen
19.937 oefeningen gedaan dit blok
Tip 5 Braintraining vandaag:
1MisMatch2ZwartWit3Dictee4BeeldQuiz5RekenSnelheid
Top 5 Braintraining vandaag:
1VogelSpotter2BoekenStapel3CoverKast4Uitkomst5LettersTeVeel
Vul uw gegevens in!
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
enveloppe_profiel_invullen_120x90.jpgWilt u kans maken op mooie prijzen? Zorg dan dat uw profiel compleet is ingevuld. Vergeet uw adresgegevens niet. Want die hebben we uiteraard nodig om te weten waar de prijzen naartoe kunnen.
Speel Cryptoslang
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
social-preview.jpg

Populair woordspel in meer dan 20 varianten. Drie aanwijzingen, wat wordt bedoeld?

Klik hier om te spelen.

dcfbox_outer_corner.gif
dcfbox_inner_corner.gif
Winacties > Doe mee en win!
'Samenwerken met je intuïtie'
21345_afbeelding_leonore.jpgWaar zit uw intuïtie? Welke rol spelen uw hersenen erbij en hoe wordt u zich van dit vermogen bewust? Leonore Kester vertelt in dit boek hoe simpel en praktisch u in het dagelijks leven kunt samenwerken met uw intuïtie. U weet namelijk meer dan u denkt! De uitgever geeft maar liefst drie boeken weg! Wat moet u doen om er een te winnen? Klik onderstaand, dan leiden we u naar een breinbreker. Haal daar een zeven of hoger, dan maakt u kans om te winnen!

Doe mee en win!
Winacties > De winnaars:
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
Gefeliciteerd met het boek 'Ontketen je Brein'!
21349_21004_ontketenjebrein.pngVan harte gefeliciteerd mevrouw Hoedeman! U bent de gelukkige winnaar van ‘Ontketen je brein’. Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. Dit boek laat zien hoe we ons brein kunnen ontketenen en worden concrete tools en tips aangereikt om het beste uit ons brein te halen. Een absolute mustread voor iedereen die meer uit zijn brein wil halen! Veel leesplezier!
Gefeliciteerd met het Grote Breinbreker boek!
21307_20988_20855_20781_schermafbeelding.2014.11.24.om.11.36.16.pngDe 1000 beste puzzels - absolute klassiekers en nooit eerder gepubliceerde breinbrekers - in uiteenlopende categorieën zoals meetkunde, patronen, logica en kansberekening.
Wat was er eerst: de kip of het ei? Hoeveel snijpunten kunnen vijf lijnen maximaal hebben? Hoeveel koeien en struisvogels zijn er als je 35 koppen en 94 poten hebt geteld? Zet u schrap voor uren denkplezier meneer van de Weerdhof en mevrouw Dekker! 
Gefeliciteerd winnaars van de Qwirkle winactie!
qwirkle-tegels-newweb.jpgVan harte gefeliciteerd! De winnaars van de Qwirkle winactie zijn bekend. Jolanda Denekamp, Anne Kok en Verena Louter jullie kunnen aan de slag met dit abstracte familiespel voor het hele gezin. Gefeliciteerd en veel plezier met jullie prijs! 
Gefeliciteerd mevrouw Wijnen!
21202_vitaminstore-2.jpgVan harte gefeliciteerd mevrouw Wijnen! U bent de gelukkige winnares van het Vitaminstore pakket t.w.v. meer dan € 200,- !
Hiermee houdt u niet alleen uw brein maar ook uw lichaam gezond. 
Het pakket komt binnenkort naar u toe. Veel plezier ervan!
Gefeliciteerd mevrouw Post!
vitaminstore-2.jpgVan harte gefeliciteerd mevrouw Post! U bent de gelukkige winnares van het Vitaminstore pakket t.w.v. € 200,- !
U haalde een 9.1, wat een topprestatie! Hiermee houdt u niet alleen uw brein maar ook uw lichaam gezond. 
Het pakket komt binnenkort naar u toe. Veel plezier ervan!
Meneer van Roekel wint de Wetenschap special!
21083_21019_21006_wetenschap_special.jpgMeneer van Roekel heeft een 9 gehaald voor de breinbreker Eureka! en wint daarmee een special van Wetenschap in Beeld. In deze 116 pagina’s tellende luxe special van Wetenschap in Beeld worden de nieuwste doorbraken en de grootste uitdagingen binnen hersenonderzoek gepresenteerd. Duidelijk en overzichtelijk in korte artikelen met veel verhelderende illustraties en foto’s. Veel leesplezier!
mevrouw Hoek wint het kleurboek voor volwassenen
21082_21017_kleurboekvoorvolwassenen.jpegGefeliciteerd mevrouw Hoek! U heeft het Kleurboek voor volwassenen gewonnen! Kleurplaten inkleuren is een hype en niet alleen onder kinderen. Juist volwassenen zijn massaal aan het kleuren geslagen. Kleuren brengt ontspanning en even afleiding van de dagelijkse beslommeringen. 
Jasper Pothoven wint!
21081_21005_laat_je_hersenen_niet_zitten.pngLichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer ‘gewoon’ te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Gefeliciteerd Jasper Pothoven, u wint dit boek!
mevrouw Oud- de Bruin wint de special Wetenschap i
21019_21006_wetenschap_special.jpgMevrouw Oud - de Bruin heeft een 9,3 gehaald voor de breinbreker Eureka! en wint daarmee een special van Wetenschap in Beeld. In deze 116 pagina’s tellende luxe special van Wetenschap in Beeld worden de nieuwste doorbraken en de grootste uitdagingen binnen hersenonderzoek gepresenteerd. Duidelijk en overzichtelijk in korte artikelen met veel verhelderende illustraties en foto’s. Veel leesplezier!
Gefeliciteerd mevrouw Marseille!
21018_21009_20767_20750_20739_kuifje.jpgGefeliciteerd mevrouw Marseille! U heeft namelijk het Kuifje stripboek gewonnen! In dit stripboek kan mevrouw Marseille alles lezen over Kuifje en zijn avonturen op de maan. Veel plezier met uw prijs! 
mevrouw Osse wint het kleurboek voor volwassenen
21017_kleurboekvoorvolwassenen.jpegGefeliciteerd mevrouw Osse! U heeft het Kleurboek voor volwassenen gewonnen! Kleurplaten inkleuren is een hype en niet alleen onder kinderen. Juist volwassenen zijn massaal aan het kleuren geslagen. Kleuren brengt ontspanning en even afleiding van de dagelijkse beslommeringen. 
Niek Zegers wint!
21005_laat_je_hersenen_niet_zitten.pngLichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer ‘gewoon’ te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Gefeliciteerd Niek Zegers, u wint dit boek!
Mevrouw Klomps haalde een 9!
21004_ontketenjebrein.pngHoe kan hyperconnectiviteit en multitasking uw hersenen gijzelen en hoe kunt u eraan kunt ontsnappen? Het boek 'Ontketen je brein' is een absolute mustread voor iedereen die meer uit zijn of haar brein wil halen! Gefeliciteerd mevrouw Klomps, u krijgt hem thuis opgestuurd!
Gefeliciteerd meneer Knapp!
21003_20986_20873_20812_20769_20746_20726_onsbrein_17-16-07.pngOnze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum. Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan meneer Knapp alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Mevrouw de Haas wint het Kleurboek voor Volwassene
20990_20923_20854_20780_images.2.jpegGefeliciteerd mevrouw de Haas! U heeft het Kleurboek voor volwassenen gewonnen! Kleurplaten inkleuren is een hype en niet alleen onder kinderen. Juist volwassenen zijn massaal aan het kleuren geslagen. Kleuren brengt ontspanning en even afleiding van de dagelijkse beslommeringen. 
Gert van Roekel wint het IQ-Fit spel!
20989_20853_20695_20619_iqfitspel_site.jpegGert van Roekel behaalde een 9,4 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat hij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen onderweg dus!
Veel plezier met uw prijs meneer van Roekel!
Meneer Knibbelaar wint het Grote Breinbrekerboek!
20988_20855_20781_schermafbeelding.2014.11.24.om.11.36.16.pngDe 1000 beste puzzels - absolute klassiekers en nooit eerder gepubliceerde breinbrekers - in uiteenlopende categorieën zoals meetkunde, patronen, logica en kansberekening. Wat was er eerst: de kip of het ei? Hoeveel snijpunten kunnen vijf lijnen maximaal hebben? Hoeveel koeien en struisvogels zijn er als je 35 koppen en 94 poten hebt geteld? En waarom zijn putdeksels rond? Zet u schrap voor uren denkplezier en breinkost voor het hele gezin meneer Knibbeler, want u heeft dit boek gewonnen!
Miranda Baars wint de Rubik's Cube!
20958_20912_20639_winactie.jpg"De ultieme breinbreker''. Deze best verkochte kubus is een uitdaging voor jong en oud. Slechts één oplossing met miljarden combinaties. Lost u hem op Miranda Baars? U bent de winnares van deze mooie prijs! Veel plezier ermee.
Het boek 'Brein in brand's is gewonnen door Bya va
20957_20913_breininbrand.jpgIn het boek 'Brein in brand' verteld de 24 jarige journaliste Susannah Cahalan hoe haar lichaam haar hersenen aanviel.
Bya van Drie zal hier straks alle details van weten want zij heeft dit interessante boek gewonnen!
Zij haalde een 9,6 met de oefening Spiegeling. Veel leesplezier!
Els Kokke wint!
20924_schermafbeelding-1.2014.12.08.om.09.51.34-2.pngLichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer ‘gewoon’ te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Gefeliciteerd Els Kokke, u wint dit boek!
mevrouw van Drunen wint het kleurboek voor volwass
20923_20854_20780_images.2.jpegGefeliciteerd mevrouw van Drunen! U heeft het Kleurboek voor volwassenen gewonnen! Kleurplaten inkleuren is een hype en niet alleen onder kinderen. Juist volwassenen zijn massaal aan het kleuren geslagen. 
Kleuren brengt ontspanning en even afleiding van de dagelijkse beslommeringen. 
Christje Godefrooij wint het boek 'De Alfabetweter
20922_alfabetweter.jpgDe Alfabetweter is een bijzonder woordenboek speciaal voor normale mensen.
Het bevat een overzicht van de inmiddels duizend absurde neologismen die Ronald Snijders en Fedor van Eldijk de afgelopen 15 jaar aan de Nederlandse taal hebben toegevoegd. Aan Chrisje Godefrooij om ze allemaal te ontdekken, veel plezier met uw prijs!
Gefeliciteerd met het 100% Notebook!
20875_20713_20655_20621_100procent.jpgJe zou ‘m maar winnen: het 100% Notebook van 100% Travel. Het gebeurde A.F. Esselaar-Kuipers. Het 100% Notebook bevat als extra leuke stickers zodat u uw Notebook persoonlijker kan maken. Neurocampus wenst u veel notitieplezier! 
Martin Buurman wint!
schermafbeelding-1.2014.12.08.om.09.51.34-2.pngLichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer ‘gewoon’ te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Gefeliciteerd Martin Buurman, u wint dit boek!
Gefeliciteerd mevrouw Nijskens!
20873_20812_20769_20746_20726_onsbrein_17-16-07.pngOnze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan mevrouw Nijskens alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Meneer van Wijk wint het Grote Breinbrekerboek!
20855_20781_schermafbeelding.2014.11.24.om.11.36.16.pngDe 1000 beste puzzels - absolute klassiekers en nooit eerder gepubliceerde breinbrekers - in uiteenlopende categorieën zoals meetkunde, patronen, logica en kansberekening.
Wat was er eerst: de kip of het ei? Hoeveel snijpunten kunnen vijf lijnen maximaal hebben? Hoeveel koeien en struisvogels zijn er als je 35 koppen en 94 poten hebt geteld? En waarom zijn putdeksels rond? Zet u schrap voor uren denkplezier en breinkost voor het hele gezin meneer van Wijk, want u heeft dit boek gewonnen!
mevrouw Kop wint het kleurboek voor volwassenen
20854_20780_images.2.jpegGefeliciteerd mevrouw Kop! U heeft het Kleurboek voor volwassenen gewonnen! Kleurplaten inkleuren is een hype en niet alleen onder kinderen. Juist volwassenen zijn massaal aan het kleuren geslagen. 
Kleuren brengt ontspanning en even afleiding van de dagelijkse beslommeringen. 
Michael Nelck wint het IQ-Fit spel!
20853_20695_20619_iqfitspel_site.jpegMichael Nelck behaalde een 8,8 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat hij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen onderweg dus!
Veel plezier met uw prijs meneer Nelck!
Jan den Oudsten wint!
schermafbeelding.2014.12.08.om.09.51.34-2.pngLichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer ‘gewoon’ te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Gefeliciteerd Jan den Oudsten, u wint dit boek!
Mevrouw van der Zanden haalde een 7,4!
20813_20779_schermafbeelding.2014.11.24.om.11.31.56.pngHoe kan hyperconnectiviteit en multitasking uw hersenen gijzelen en hoe kunt u eraan kunt ontsnappen? Het boek 'Ontketen je brein' is een absolute mustread voor iedereen die meer uit zijn of haar brein wil halen! Gefeliciteerd mevrouw van der Zanden, u krijgt hem thuis opgestuurd!
Gefeliciteerd mevrouw van Toorenburg!
20812_20769_20746_20726_onsbrein_17-16-07.pngOnze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan mevrouw van Toorenburg alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Meneer van Strien wint het Grote Breinbrekerboek!
20781_schermafbeelding.2014.11.24.om.11.36.16.pngDe 1000 beste puzzels - absolute klassiekers en nooit eerder gepubliceerde breinbrekers - in uiteenlopende categorieën zoals meetkunde, patronen, logica en kansberekening.
Wat was er eerst: de kip of het ei? Hoeveel snijpunten kunnen vijf lijnen maximaal hebben? Hoeveel koeien en struisvogels zijn er als je 35 koppen en 94 poten hebt geteld? En waarom zijn putdeksels rond? Zet u schrap voor uren denkplezier en breinkost voor het hele gezin meneer van Strien, want u heeft dit boek gewonnen!
mevrouw Leistra wint het kleurboek voor volwassene
20780_images.2.jpegGefeliciteerd mevrouw Leistra! U heeft het Kleurboek voor volwassenen gewonnen! Kleurplaten inkleuren is een hype en niet alleen onder kinderen. Juist volwassenen zijn massaal aan het kleuren geslagen. 
Kleuren brengt ontspanning en even afleiding van de dagelijkse beslommeringen. 
Mevrouw Nagtegaal haalde een 8,3!
20779_schermafbeelding.2014.11.24.om.11.31.56.pngHoe kan hyperconnectiviteit en multitasking uw hersenen gijzelen en hoe kunt u eraan kunt ontsnappen? Het boek 'Ontketen je brein' is een absolute mustread voor iedereen die meer uit zijn of haar brein wil halen! Gefeliciteerd mevrouw Nagtegaal, u krijgt hem thuis opgestuurd!
Gefeliciteerd mevrouw van Duijn!
20769_20746_20726_onsbrein_17-16-07.pngOnze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan mevrouw van Duijn alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Karin Osinga wint het IQ Fit spel!
20768_20745_20706_iqfitspel_site.jpegKarin Osinga behaalde een 8,8 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat zij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen onderweg dus!
Veel plezier met uw prijs mevrouw Osinga!
Gefeliciteerd meneer van den Heurik!
20767_20750_20739_kuifje.jpgGefeliciteerd meneer van den Heurik! U heeft namelijk het Kuifje stripboek gewonnen! In dit stripboek kan meneer van den Heurik alles lezen over Kuifje en zijn avonturen op de maan. Veel plezier met uw prijs! 
Gefeliciteerd mevrouw Vievermanns!
20746_20726_onsbrein_17-16-07.pngOnze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan mevrouw Vievermanns alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Serge Walschot wint het IQ Fit spel!
20745_20706_iqfitspel_site.jpeg
Serge Walschot behaalde een 7,2 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat hij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen onderweg dus!
Veel plezier met uw prijs meneer Walschot!
mevrouw van Es wint de special Wetenschap in beeld
20744_20724_20704_wetenschap_special.jpg
Mevrouw van Es heeft een 8,7 gehaald voor de breinbreker HumorQuiz en wint daarmee een special van Wetenschap in Beeld. In deze 116 pagina’s tellende luxe special van Wetenschap in Beeld worden de nieuwste doorbraken en de grootste uitdagingen binnen hersenonderzoek gepresenteerd. Duidelijk en overzichtelijk in korte artikelen met veel verhelderende illustraties en foto’s. Veel leesplezier!
Gefeliciteerd mevrouw Peterse!
20726_onsbrein_17-16-07.png
Onze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan mevrouw Peterse alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Leny Cats wint het IQ Fit spel!
20706_iqfitspel_site.jpeg
Leny Cats behaalde een 9,4 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat zij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen onderweg dus!
Veel plezier met uw prijs mevrouw Cats!
Meneer Hummel wint de special van Wetenschap in Be
20724_20704_wetenschap_special.jpgMeneer Hummel heeft een 9,1 gehaald voor de breinbreker CellenTellen en wint daarmee een special van Wetenschap in Beeld. In deze 116 pagina’s tellende luxe special van Wetenschap in Beeld worden de nieuwste doorbraken en de grootste uitdagingen binnen hersenonderzoek gepresenteerd. Duidelijk en overzichtelijk in korte artikelen met veel verhelderende illustraties en foto’s. Veel leesplezier!
Meneer Remmers wint een 100% Notebook!
20713_20655_20621_100procent.jpgJe zou ‘m maar winnen: het 100% Notebook van 100% Travel. Het gebeurde meneer Remmers. Het 100% Notebook bevat als extra leuke stickers zodat meneer Remmers haar Notebook persoonlijker kan maken. Neurocampus wenst meneer Remmers veel notitieplezier! 
Het boek Brein in brand is gewonnen door Anita te
20712_20561_breininbrand.jpg
In het boek 'Brein in brand' verteld de 24 jarige journaliste Susannah Cahalan hoe haar lichaam haar hersenen aanviel.
Anita te Gussinklo zal hier straks alle details van weten want zij heeft dit interessante boek gewonnen!
Zij haalde een 9,1 met de oefening GetallenZoeker. Veel leesplezier!
Gefeliciteerd mevrouw Steenwijk!
20679_onsbrein.png
Onze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan mevrouw Steenwijk alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Mevrouw Luijmes haalde een 8,9!
20696_20654_20620_breinalsmedicijn.jpgHoe is het mogelijk om stoornissen in de hersenen als gevolg van stress, angst of depressie zelf te genezen? Nathalie Luijmes heeft het boek 'Brein als medicijn' gewonnen door een 8,9 te halen.
Veel plezier met dit leerzame boek Nathalie! 
Monica Vuister wint het IQ-Fit spel!
20695_20619_iqfitspel_site.jpeg
Monica Vuister behaalde een 9,2 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat hij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen onderweg dus!
Veel plezier met uw prijs mevrouw Vuister!
Meneer Bot is de winaar van de Wake-up Light!
philipswakeup.jpeg
Meneer Bot is de winnaar van de Philips Wake-Up Light! Hij haalde maar liefst een 9 voor de oefening OverBelasting! 
U wordt straks gewekt met licht waardoor u zich veel meer wakker zal voelen.Veel plezier met uw prijs!
Caroliene de Winkel wint het boek De Alfabetweter!
alfabetweter.jpgDe Alfabetweter is een bijzonder woordenboek speciaal voor normale mensen.
Het bevat een overzicht van de inmiddels duizend absurde neologismen die Ronald Snijders en Fedor van Eldijk de afgelopen 15 jaar aan de Nederlandse taal hebben toegevoegd. Aan Caroliene de Winkel om ze allemaal te ontdekken, veel plezier met uw prijs!
Gefeliciteerd mevrouw Marseille!
20679_onsbrein
Onze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan Marjoleine Marseille alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Mevrouw van Raalte wint het 100% Notebook
20655_20621_100procent.jpg
Je zou ‘m maar winnen: het 100% Notebook van 100% Travel. Het gebeurde mevrouw van Raalte. Het 100% Notebook bevat als extra leuke stickers zodat mevrouw van Raalte haar Notebook persoonlijker kan maken. Neurocampus wenst mevrouw van Raalte veel notitieplezier! 
Mevrouw Egging haalde een 9,7!
20654_20620_breinalsmedicijn.jpg
Hoe is het mogelijk om stoornissen in de hersenen als gevolg van stress, angst of depressie zelf te genezen?
Sandra Egging heeft het boek 'Brein als medicijn' gewonnen door een 9,7 te halen.
Veel plezier met dit leerzame boek Sandra! 
Mark Kiphardt wint het IQ Fit spel!
20619_iqfitspel_site.jpeg
Mark Kiphardt behaalde een 8,5 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat hij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen onderweg dus!
Veel plezier met uw prijs meneer Kiphardt!
Florence Bottenbley wint de Rubiks Cube!
20639_winactie.jpg"De ultieme breinbreker''. Deze best verkochte kubus is een uitdaging voor jong en oud. Slechts één oplossing met miljarden combinaties. Lost u hem op Florence Bottenbley? U bent de winnares van deze mooie prijs! Veel plezier ermee.
Gefeliciteerd meneer van Doornik!
20638_onsbrein
Onze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan John van Doornik alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
Agnes Davids wint het boek Dubbele Dreiging!
20637_dubbele_driegin.jpgGefeliciteerd mevrouw Davids! U heeft het boek Dubbele dreiging van Tom Clancy gewonnen!
Met de breinbreker Boekenstapel haalde u het winnende cijfer. 
Veel leesplezier!
Mevrouw Dieleman wint het 100% Notebook
20621_100procent.jpg
Je zou ‘m maar winnen: het 100% Notebook van 100% Travel. Het gebeurde mevrouw Dieleman. Het 100% Notebook bevat als extra leuke stickers zodat mevrouw Dieleman haar Notebook persoonlijker kan maken. Neurocampus wenst mevrouw Dieleman veel notitieplezier! 
Mevrouw Heuten haalde een 8,8!
20620_breinalsmedicijn.jpg
Hoe is het mogelijk om stoornissen in de hersenen als gevolg van stress, angst of depressie zelf te genezen?
Ursula Heuten heeft het boek 'Brein als medicijn' gewonnen door een 8,8 te halen.
Veel plezier met dit leerzame boek Ursula! 
Robert den Boer wint het IQ Fit spel!
20619_iqfitspel_site
Robert den Boer behaalde een 9,4 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat hij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen op vakantie dus!
Veel plezier met uw prijs meneer den Boer!
Arie van Meeteren wint de DVD 'Ons brein'!
20592_onsbreinOnze hersenen zijn waarschijnlijk de meest complexe structuur in het universum.  Al jarenlang probeert de wetenschap de werking van het brein te doorgronden. Met de DVD 'Ons brein' kan Arie van Meeteren alles te weten komen over onze hersenen. Veel kijkplezier!
De Rubik's Snake gaat naar Harry Smink!
20591_rubiks_snake.jpgDe Rubik's Snake kan duizenden verschillende vormen aannemen. Probeer deze rotatie puzzel maar eens op te lossen, uiteindelijk wilt u deze slang niet zo snel meer los laten Harry Smink! Gefeliciteerd met uw prijs!
Maria van Gastel wint het boek' Béta's voor alfa'
20590_beta_voor_alfas.jpgMaria van Gastel is de gelukkige winnares van het boek 'Béta's voor alfa's'! Diederik Jekel legt in Bèta voor Alfa's de belangrijkste natuur- en sterrenkundige problemen uit. Dit doet hij aan de hand van voorbeelden die iedereen kan begrijpen! Veel leesplezier Maria!
Meneer Haring krijgt het boek Overgangsmannen!
20576_overgangsmannen
Gefeliciteerd meneer Haring! Hij haalde een 7 of hoger voor de oefening BoekTitel. Een oefening uit het thema Boeken. Daarmee sleepte meneer Haring het boek Overgangsmannen in de wacht. Een boek met zestig portretjes van evenzoveel mannelijke zestigers, Zomaar uit het leven geplukt. De verhalen zijn licht en voorzien van een knipoog, soms wat zwaarder en dieper op de huis geschreven. Hun bagage? Geluk en leed, liefde en twijfel, ernst en gein. Net gewone mensen dus. Namens Neurocampus veel leesplezier meneer Haring!
Een IQ Fit spel voor mevrouw van Ballegooij!
20575_iqfitspel_siteMevrouw van Ballegooij behaalde een 9,1 in de winactie voor het IQ Fit spel. Dat betekend dat zij deze maand één van de gelukkige winnaars is. Dit IQ fit spel is compact en overal te spelen. Vooral handig om mee te nemen op vakantie dus!
Veel plezier met uw prijs mevrouw van Ballegooij!
Mevrouw Meijer wint het 100% Notebook
20574_100procent.jpg
Je zou ‘m maar winnen: het 100% Notebook van 100% Travel. Het gebeurde mevrouw Nelissen-Visser. Zij haalde een 7 of hoger voor de breinbreker OmslagMemo in het thema Boeken. Het 100% Notebook bevat als extra leuke stickers zodat mevrouw Nelissen-Visser haar Notebook persoonlijker kan maken. Neurocampus wenst mevrouw Nelissen-Visser veel notitieplezier! 
'Brein als medicijn' gewonnen door Aurelie Schuurm
breinalsmedicijn.jpgHoe is het mogelijk om stoornissen in de hersenen als gevolg van stress, angst of depressie zelf te genezen?
Aurelie Schuurman heeft het boek 'Brein als medicijn' gewonnen door een 9,1 te halen voor de breinbreker CellenTellen.
Veel plezier met dit leerzame boek Aurelie! 
Het boek 'Brein in brand' is gewonnen door mevrouw
20561_breininbrand.jpgIn het boek 'Brein in brand' verteld de 24 jarige journaliste Susannah Cahalan hoe haar lichaam haar hersenen aanviel.
Karine Melkenboer zal hier straks alle details van weten want zij heeft dit interessante boek gewonnen!
Zij haalde een 9,8 met de oefening PillenDoos. Veel leesplezier!
Meneer Smits is de winnaar van de Philips Wake-up
philipswakeupMeneer Aad Smits is de winnaar van de Philips Wake-Up Light! Hij haalde maar liefst een 9,6 voor de oefening TijdStip. 
U wordt straks gewekt met licht waardoor u zich veel meer wakker zal voelen.Veel plezier met uw prijs!
Een Rubik's 2x2 voor mevrouw de Wit!
20539_rubiks2x2.pngDe klassieke Rubik's Cube te moeilijk? Mevrouw de Wit kan eens even goed oefenen met het jongere broertje van de Rubik's Cube, de Rubik's 2x2! Deze heeft zij gewonnen door een 7 of hoger te halen voor de breinbreker PasVorm uit het Inzicht archief. Wij wensen mevrouw de Wit veel puzzelplezier toe!
Mevrouw Kerkhofs krijgt het boek Ellis en het verb
20538_ellisenhetverbreinen.jpg
Gefeliciteerd mevrouw Kerkhofs! Zij haalde een 7 of hoger voor de oefening Genlijkenis. Een oefening uit het thema Biologie. Daarmee sleepte mevrouw Kerkhofs het boek Ellis en het verbreinen in de wacht. Een boek met visies op onderwijs en opvoeding vanuit de invalshoek van brein en leren. Namens Neurocampus veel leesplezier mevrouw Kerkhofs! 
Mevrouw Nelissen-Visser wint het 100% Notebook
20537_100procent.jpg
Je zou ‘m maar winnen: het 100% Notebook van 100% Travel. Het gebeurde mevrouw Nelissen-Visser. Zij haalde een 7 of hoger voor de breinbreker OmslagMemo in het thema Boeken. Het 100% Notebook bevat als extra leuke stickers zodat mevrouw Nelissen-Visser haar Notebook persoonlijker kan maken. Neurocampus wenst mevrouw Nelissen-Visser veel notitieplezier! 
Mevrouw Van Workum wint Boeddha’s Brein
hersenbreker_boeddhabrein.jpgMevrouw Van Workum heeft de cd Boeddha’s Brein gewonnen. Een cd die helpt ontspannen voor betere leer- en leesresultaten. Wat ze daarvoor heeft moeten doen? Ze haalde een 7 of hoger voor de hersenkraker Marco Borsato. Een breinbreker uit het thema Hollandse Hits. Neurocampus wenst mevrouw Van Workum alvast veel luisterplezier. We hopen dat de cd u helpt nóg betere resultaten te behalen op Neurocampus! 
Mevrouw Kok pakt wereldkookboek
20052_breinbreker_wereldreis_winnen.jpgMevrouw Kok is de winnares van Reis om de wereld in 80 recepten. Een boek dat de lezer voert langs keukens uit alle windstreken. Het prikkelt de eet- en reislust en laat mevrouw Kok kennis maken met fantastische lokale recepten. Waar de winnares het boek aan te danken heeft? Mevrouw Kok haalde een 7 of hoger voor de hersenkraker WokMemo. Neurocampus wenst haar veel lees- en kookplezier! 
Neurocampus feliciteert mevrouw Schepers
20053_hersenkraker_fietsroutes_winnen.jpgZij haalde een 7 of hoger voor de geheugenoefening Bloem en Plant. Een hersenkraker uit het thema KorteTermijn. Daarmee won ze het het boek 52 fietsroutes door de natuur. Een boekje dat haar langs de mooiste natuurgebieden van Natuurmonumenten brengt. Op de bijgeleverde cd-rom staat van elke fietstocht een uitgebreide routebeschrijving. Neurocampus wenst u veel lees- en fietsplezier mevrouw Schepers! 
Bollebozenvraag van de week! > Kunt u deze extra moeilijke opgave oplossen?
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
21398_nc_3_fabienne_.jpg

Vraag:
Fabienne, de zus van Angela en de schoonzus van Jan, is ook mee naar New York. Zij heeft vijf paar schoenen, vier rokken, drie broeken, zes blouses, vier truien en drie jasjes mee. Om te combineren tot een schitterende outfit. Ze trekt een rok óf een broek aan en verder kleedt ze zich met een blouse of een trui, maar ze kan deze ook combineren. Op hoeveel verschillende manieren kan Fabienne zich kleden?

Klik hier voor het antwoord.

Hersenweetje van de week > Gokkers denkfout
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
21206_roulette.jpg

Bent u al eens naar het casino geweest? En zag u elke keer het balletje van de roulette op zwart vallen? Dan zou hij de volgende keer toch op rood moeten vallen? Mensen zijn van nature geneigd om te denken dat toeval een compenserende kracht heeft. Na al die zwarte balletjes in de roulette, moet het balletje toch een keer op rood terechtkomen? Echter: bij los van elkaar staande gebeurtenissen is er geen compenserende kracht. Elke worp van het balletje is een geval op zich.


Klik hier voor meer interessante hersenweetjes!

bgbot.png