bgtop.png
21437_12355_snelstart_braintraining.jpg20353_header-website-2014.png
Info > Oefeningen
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
Dit blok duurt nog 0 dagen
211.031 leden actief op Neurocampus
Neurocampus heeft 597 oefeningen
54.082 oefeningen gedaan dit blok
Tip 5 Braintraining vandaag:
1DeciBreuk2VersWater3BarCode4LandGrootte5Anagram
Top 5 Braintraining vandaag:
1BellenBlaas2WaardeSom3TrioCombi
|  
dcfbox_outer_corner.gif
dcfbox_inner_corner.gif
BrainGames
SpreekWoord
20005_oefenenmetspreekwoorden.jpgDe populairste Neurocampus-oefening is er nu ook als BrainGame. Vindt u de spreekwoorden en gezegden sneller dan uw tegenstander? U krijgt 60 seconden de tijd. Elke goede letter levert u 2 extra seconden op. Maar elke foute letter kost u 5 seconden! Wie houdt er aan het eind de meeste tijd over? 
Klik hier om te beginnen. 
Woordenslag
braingame_woordenslag.jpgDe eerste interactieve taaloefening op Neurocampus heet Woordenslag! Vind de Nederlandse woorden, tik ze in op uw toetsenbord en scoor punten. Let op! Woorden die u eerder gebruikt heeft, of die ongeldig zijn, kosten u tijd! Verovert u een plekje in het algemeen klassement? Of maakt u samen met een select groepje Neurocampus-vrienden uw eigen klassement aan? Klik hier om te beginnen
WoordDuel
17593_woordduel.jpgInteractief, uitdagend en spannend. Bent u klaar voor WoordDuel? U krijgt 14 letters om een woord met een zo hoog mogelijke woordwaarde te maken. U krijgt hiervoor 90 seconden. Ook uw tegenstander krijgt dezelfde letters en dezelfde 90 seconden. Verslaat u uw tegenstander in een rechtstreeks duel?
Klik hier om te beginnen
HersenCrypto
18501_braingames_cryptogrammen.pngNeurocampus werkt nauw samen met Hersenstichting Nederland. Om deze samenwerking te onderstrepen, is er nu HersenCrypto. Een kruiswoordraadsel vol woorden die te maken hebben met hersenen. Of hersenaandoeningen. Vindt u ze allemaal?

Klik hier om te beginnen
DigiDoolhof
braingame_digidoolhof.jpgDigiDoolhof is een spannende inzichtoefening. In uw computer waart een kwaadaardig virus rond. Aan u de taak om dit virus onschadelijk te maken voordat het uw processor aantast. Zoek de snelste route naar de processor. En gebruik desnoods de super nodes om het virus op achterstand te houden. Veel plezier en succes!
Klik hier om te beginnen.
CodeBreker
16338_codebreker-icoon-120x90.jpgCodeBreker is een pittige Braingame. In uw computerscherm krijgt u telkens een code te zien. Lukt het u deze code te kraken? Bij iedere code die u kraakt, doet u nieuwe kennis op. Deze kennis kunt u dan weer gebruiken om de volgende code te kraken. Onder de game is een forum topic te zien. Daar kunt u elkaar hints, tips en clues geven. 
Klik hier om te beginnen.
ParelJacht
16305_braingame_pareljacht.jpgParelJacht neemt u mee onder zee. Train uw inzicht en leid de parels binnen de tijd door het doolhof naar de schatkist. Door op de oranje schelpen te klikken, verschuift u de rijen van het doolhof. Maar let onderweg op voor de obstakels. Sommige leveren u tijd en punten op, andere kosten juist tijd en punten. Heel veel plezier en succes! 
Klik hier om te beginnen. 
VitaCrypto
braingame_vitacrypto.jpgEen kruiswoordraadsel waarin iedere woordomschrijving op zichzelf een puzzel is. Zo omschrijft Van Dale het woord cryptogram. VitaCrypto is zo’n cryptogram. U krijgt cryptische omschrijvingen van woorden die te maken hebben met vitaliteit. Van gezond eten tot bewegen en natuurlijk braintraining! Veel succes! 
Klik hier om te beginnen
Knalfuif
16213_afbeelding_4.pngTrain uw inzicht met het feestelijke Knalfuif. Zet de vuurwerkdozen zo neer dat ze samen een rij vormen. Gebruik daarvoor de pijltjestoesten op uw toetsenbord. Rijen met gekleurde dozen leveren meer punten op. De rotjes, raketten en kogelbommen zorgen voor extra vuurwerk. Knallend uiteinde allemaal! 
Klik hier om te beginnen
NieuweWoorden
braingame_nieuwewoorden.jpgWeigerambtenaar, plaszak en bedrijfspoedel. Ook in 2011 zijn er weer volop nieuwe woorden aan de Nederlandse taal toegevoegd. Ze spelen de hoofdrol in de Braingame NieuweWoorden. En staan horizontaal, verticaal, diagonaal en van achter naar voren in een grote box met letters. Haalt u ze eruit? Sleep met uw muis over de woorden die gezocht worden. 
Klik hier om te beginnen. 
Het Maya Masker Mysterie
maya.pngTreed in de voetsporen van Indiana Jones met Maya Maskers. Ga op zoek naar het gouden Maya Masker. Verwijder zo snel mogelijk alle Maya maskers die aan elkaar grenzen. Of blaas ze op met de bommen. Net zo lang tot ze allemaal verdwenen zijn. Kijk, kies en dubbelklik. Hou de tijd in de gaten en ontrafel het mysterie.    
Klik hier om te beginnen.
Koele Kikker Sprongen
braingame_koelekikker.jpgBent u een koele kikker? Speel de braingame Koele Kikker Sprongen. Drie bruine kikkers zitten tegenover drie groene kikkers. De groene kikkers willen naar links, de bruine naar rechts. Helpt u ze naar de overkant? De kikkers mogen elkaar niet raken. Klik op de kikkers om ze van steen tot steen te laten springen. 
Klik hier voor om te beginnen. 
Verplaats de Smiley
15994_braingame.pngVerplaats de lachende gezichtjes. Klik op het gezicht dat u wilt verplaatsen. Klik vervolgens op het gezicht dat direct links, rechts, boven of beneden uw eerst geselecteerde gezicht staat. De gezichten wisselen van plaats. Probeer 3 gezichten van dezelfde kleur op een rij te krijgen. Zo scoort u punten om naar een volgend level te gaan.
Klik hier om te beginnen.
 
Worm in de appel
15913_afbeelding_6.png

Een speelveld vol met appels. Sappige appels, maar ook appels met wormen. Klik op een appel om erin te bijten. Eet u een goede appel? Dan geeft deze appel aan hoeveel appels met wormen er in de buurt hangen. Lukt het u alleen de goede appels te eten? Als u uw tanden in een appel met een worm zet, is het spel over. Speel smakelijk! 

PuzzelDieren
puzzeldieren_brein.jpgOuderwets puzzelen, maar dan online. Sleep de puzzelstukjes met uw muis op de juiste plek. Kies voor makkelijk, normaal of moeilijk en u kunt beginnen. Heeft u extra hulp nodig? Klik dan op 'grid aan'. Wilt u het geen hulp, dan kiest u voor 'grid uit'. Klikt u op 'Los op'? Dan kunt u alvast de afbeelding zien. Wilt u nog een keer? Klik dan op 'Husselen'. 
 Klik hier om te beginnen!
Minimaal
image_4.pngMaak zo snel mogelijk de aftreksom af. De uitkomst ziet u straks al staan. Aan u de taak om de ontbrekende cijfers in te vullen. Klik hiervoor op de cijfers in de hokjes. Als u het snel doet, krijgt u bonuspunten. Maakt u een rekenfout? Dan moet u helaas opnieuw beginnen.
Klik hier om te beginnen.
bgbot.png