bgtop.png
21437_12355_snelstart_braintraining.jpg20353_header-website-2014.png
Mijn Neurocampus
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
INLOGGEN
Bent u al gratis geregistreerd op Neurocampus.com? Vul dan hieronder uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen en klik op 'Ga verder'.
Onthouden?
E-mail adres
Onthouden?
Wachtwoord
Uw wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
gobut.gifGa verder
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Nieuw account registrerenProblemen met Flash
|  
Info > Oefeningen
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
Dit blok duurt nog 0 dagen
211.031 leden actief op Neurocampus
Neurocampus heeft 597 oefeningen
54.082 oefeningen gedaan dit blok
Tip 5 Braintraining vandaag:
1DeciBreuk2VersWater3BarCode4LandGrootte5Anagram
Top 5 Braintraining vandaag:
1BellenBlaas2WaardeSom3TrioCombi
Vul uw gegevens in!
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
enveloppe_profiel_invullen_120x90.jpgWilt u kans maken op mooie prijzen? Zorg dan dat uw profiel compleet is ingevuld. Vergeet uw adresgegevens niet. Want die hebben we uiteraard nodig om te weten waar de prijzen naartoe kunnen.
Share, like & play > Facebook
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
21218_facebook.png

Volgt u Neurocampus al op Facebook voor wekelijks nieuwe breinbrekers?

dcfbox_outer_corner.gif
dcfbox_inner_corner.gif
FAQ > Meest gestelde vragen

FLASH ACTIVEREN

De breinbrekers zijn ten dele gemaakt in de programmeertaal ‘Flash’. In sommige browsers dient u deze ’taal’ even aan te zetten. De kans is groot dat uw browser (dus het ‘programma’ dat u nu gebruikt) ‘Chrome’ of ‘Edge’ heet. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u te werk kunt gaan om Flash te activeren. Blijft u problemen ondervinden? Laat het dan even weten via info@neurocampus.nl. Ondertussen kunt u ook de hersentraining doen op deze website.

 

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over Neurocampus.com. Door middel van <ctrl + f> of <appeltje + f> (Apple) kunt u hierin zoeken. Kunt u uw vraag niet vinden? Mail ons via info@neurocampus.nl. Of ga naar 'Contact' onder 'Over Neurocampus' in de navigatiebalk boven aan de site. 

 

ALGEMEEN

 

Wat is Neurocampus?

Neurocampus in de grootste uitgever van braintraining in Nederland en Vlaanderen. Twee grote websites (Neurocampus.nl en Neurocampus.be), het Braintraining Magazine, de Braintraining Omnibus, Neurocampus Breinboek en Neurocampus Scheurkalender. En u vindt Neurocampus in de nieuwe Internet-TV toestellen van Philips, in Museum Corpus en in tal van bladen en magazines en op andere websites. Neurocampus werkt samen met medici en instellingen zoals de Hersenstichting.

 

Wat kan ik allemaal doen op Neurocampus?

De website is verdeeld in twee onderdelen: de Campus en de Thema Braintraining. De Campus Braintraining bestaat uit oefeningen in de  categorieën taal, rekenen, inzicht, geheugen en logica. Hier kunt u serieus oefenen en ook tentamens en examens doen om uzelf te testen. Onder Thema vindt u braintraining gecategoriseerd in thema’s als reizen, sport, boeken, muziek en kunst. Dit heeft een meer vrijblijvend karakter.

 

Kan ik mij gratis inschrijven?

Ja, het gebruik van Neurocampus is helemaal gratis. U kunt zich ook te allen tijde uitschrijven. 

 


OVER INLOGGEN EN REGISTREREN

 

Waar kan ik inloggen?

Klik op 'Inloggen/Registreren' in de rechter bovenhoek van de site. Daaronder verschijnt een login boxje waar u uw e-mailadres en wachtwoord kunt invullen. Klik vervolgens op 'Verzenden' en u bent ingelogd. Wanneer u bent ingelogd ziet u rechtsboven ingelogd als en dan uw naam. Als u nog steeds inloggen/registreren ziet staan, bent u niet ingelogd. Op het moment dat er niks gebeurt na het inloggen, raden we u aan de pagina te verversen.

 

Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

U kunt via de navigatiebalk bovenin naar 'Mijn Account' gaan, en vervolgens u op 'Mijn gegevens' klikken. Hier kunt u uw gegevens wijzigen. Vergeet ze niet op te slaan door onderaan op 'Verzenden' te klikken.

 

Wat is het verschil tussen inloggen en registreren?

Registreren doet u slechts eenmalig. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld en verstuurd krijgt u ter bevestiging een e-mail. Wanneer u op de link in de mail klikt is uw inschrijving voltooid. U bent dan geregistreerd als nieuw lid van Neurocampus. In het vervolg hoeft u zich alleen in te loggen met uw e-mailadres en wachtwoord. Wanneer u bent ingelogd heeft u toegang tot alle oefeningen, tentamens, examens, cijferlijst, highscores en andere extra's.

 

Hoe bevestig ik mijn registratie?

Zodra u zich heeft geregistreerd, ontvangt u van Neurocampus een bevestigingsmail. Via deze e-mail kunt u uw inschrijving bevestigen. Klik hiervoor op de link in uw mail. Wanneer u de mail niet ziet in uw inbox, kijk dan ook even in uw spambox. Het kan in een enkel geval zo zijn dat de mail hierin terecht komt, afhankelijk van de instellingen van uw computer. Wanneer u er niet uitkomt, mail ons dan. Via 'Contact' onder 'Over Neurocampus' of naar info@neurocampus.nl.

 

Blijf ik automatisch ingelogd?

Wanneer u bij uw gegevens heeft aangevinkt dat Neurocampus uw wachtwoord en e-mailadres mag onthouden, hoeft u alleen nog maar op 'Verzenden' te klikken in de inlogbox rechts bovenin. 

 

Het lukt me niet om in te loggen.

Het kan zijn dat er een andere gebruiker is ingelogd op uw computer. Log deze dan eerst uit, en klik op 'Inloggen onder een andere naam' in de Inlogbox rechts bovenin. Is uw probleem hiermee niet opgelost? Controleer of u uw gegevens juist heeft ingevuld. Het kan ook zijn dat u uw registratie nog niet bevestigd heeft. Na registreren heeft u van Neurocampus een e-mail ontvangen. Via deze e-mail dient u uw registratie te bevestigen. Klik hiervoor op de link in uw mail. Tevens kunt u, wanneer de pagina niet reageert nadat u op verzenden heeft geklikt, de pagina verversen.

 

Ik zie geen button 'verzenden'.

Dit kan erop wijzen dat u een oude versie internet browser heeft. We raden u aan om de nieuwste versie te downloaden.

 

Ik heb geen activeringsmail/wachtwoord ontvangen.

We raden u aan om de map ongewenste reclame te controleren. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@neurocampus.nl.

 

Waar kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Als u via 'Mijn Account' naar 'Mijn gegevens' gaat, kunt u uw wachtwoord wijzigen. Vergeet niet vervolgens onderaan op 'Verzenden' te klikken.

 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Wanneer u klikt op Inloggen/Registreren rechts bovenin, verschijnt het Inlog boxje daaronder. Klik hierin op 'Wachtwoord vergeten'. Als u hierop klikt, ontvangt u een e-mail van Neurocampus met een nieuw wachtwoord. Hiermee kunt u weer inloggen. U kunt daarna altijd weer uw wachtwoord wijzigen. Ga dan naar 'Mijn gegevens' via 'Mijn Account'.

 

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ja, dat kan. Ga dan naar 'Mijn gegevens' via 'Mijn Account'.

 

Waarom zou ik me registreren?

Pas als u zich inschrijft, kunt u tentamens en examen doen. Zodat u ook op hogere niveaus kunt oefenen. Ook wordt uw cijferlijst bijgehouden en kunt u in de highscores terecht komen. Bovendien maakt u dan regelmatig kans op prijzen. En kunt u vrijblijvend gebruik maken van alle voordelen van de Neurocampus VoordeelClub.

 

UW GEGEVEN EN PRIVACY

 

Zijn mijn gegevens zichtbaar voor anderen?

Nee, behalve uw voornaam wanneer u zich heeft geplaatst in een van de Highscore-lijsten. Uw persoonlijke gegevens en ook scores zijn uitsluitend door u te bekijken.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Uw gegevens blijven in het bezit van Neurocampus. Ze worden niet verstrekt aan derden. Neurocampus gebruikt ze voor het berekenen van de cijfers. 


OVER DE OEFENINGEN, TENTAMENS EN EXAMENS

 

Welke oefeningen zijn er?

De website is verdeeld in twee onderdelen: de Campus en de Thema Braintraining. De Campus Braintraining bestaat uit oefeningen in de  categorieën taal, rekenen, inzicht, geheugen en logica. Hier kunt u serieus oefenen en ook tentamens en examens doen om uzelf te testen. Onder Thema vindt u braintraining gecategoriseerd in thema’s als reizen, sport, boeken, muziek en kunst. Dit heeft een meer vrijblijvend karakter. Alle oefeningen zijn er op drie verschillende niveaus. De oefeningen van niveau 1 zijn de makkelijkste oefeningen en niveau 3 de moeilijkste. Elk blok (+/- om de 55 dagen) is er een aantal nieuwe oefeningen te doen. 

 

Waar kan ik de oefeningen vinden?

Klik op de afbeeldingen op de homepage, of via de 'blauwe' navigatiebalk met: Taal, Rekenen, Inzicht, Geheugen, Logica en thema. 

 

Hoeveel oefeningen zijn er?

Neurocampus bestaat uit vijf campus categorieën. Deze categorieën bevatten elk zes oefeningen. Op drie verschillende niveaus. Daarnaast vindt u de thema categorieën. Dit aantal kan variëren maar zijn er op zijn minst zes. Elk blok wisselt er een aantal oefeningen.

 

Wat is een tentamen?

Elke categorie heeft een tentamen. Deze bestaan uit een willekeurige selectie van de opgaven die u in de desbetreffende categorie kunt oefenen. Vindt u dat u genoeg geoefend heeft? Dan kunt u opgaan voor een tentamen. Heeft u een voldoende gehaald voor het tentamen van elke categorie (Taal, Rekenen, Inzicht, Geheugen en Logica)? Dan mag u examen doen. Door voor uw examen te slagen, verhoogt u uw niveau. Van 1, naar 2, naar 3. En worden de oefeningen steeds wat moeilijker. 

Ook de themacategorieën kennen tentamens. Deze bestaan uit een willekeurige selectie van de opgaven die u daar kunt oefenen. Het is niet nodig om dit tentamen met een voldoende af te sluiten om examen te mogen doen.

 

Wanneer kan ik examen doen?

Dat kan op elk gewenst tijdstip. Mits u een voldoende (minimaal 5,5) heeft gehaald voor de tentamens Taal, Rekenen, Inzicht, Geheugen en Logica.

 

Welke oefeningen zitten er in het examen?

Uw examen bestaat uit een willekeurige selectie van oefeningen. Deze oefeningen zijn afkomstig uit de categorie taal, rekenen, inzicht, geheugen, en logica. Het examen wordt afgenomen op het niveau waarop u zich bevindt (1, 2 of 3). Wanneer u een 5,5 of hoger haalt voor het examen, kunt u ook oefeningen doen van een niveau hoger. En dus ook tentamens en vervolgens weer examen doen op dat niveau.

 

Hoe worden de cijfers berekend?

De tijd dat u bezig bent alle 10 de opgaven van een oefening te doen en het aantal goede antwoorden van de oefeningen bepalen (mede) uw resultaat. Dit resultaat wordt afgezet tegen het gemiddelde van alle leden van Neurocampus. Daaruit komt dan uw cijfer. Dit gemiddelde wordt elke dag bijgewerkt.

 

Wat is een oefening?

Een oefening bestaat uit 10 opgaven. Deze dient u binnen 2 minuten op te lossen. De tijd die u over heeft en het aantal goede antwoorden bepalen uw resultaat. Door oefeningen te maken, traint u voor het examen.

 

Waar doe ik examen?

Klik op de afbeelding Examen op de homepage. Of klik op 'Examen' wanneer u in de taal-, reken-, inzicht-, geheugen- of logicacategorie bent.

 


OVER DE VERSCHILLENDE NIVEAUS

 

Wanneer kan ik naar een volgend niveau, of level?

Door voor alle tentamens van de campus categoriën Taal, Rekenen, Inzicht, Geheugen en Logica een voldoende te scoren (5,5 of hoger), kunt u examen doen. Zodra u slaagt voor uw examen, gaat u naar een volgend niveau. De oefeningen tijdens uw examen komen overeen met het niveau dat u bereikt heeft.

 

Waaruit bestaat het campusjaar?

Een campusjaar bestaat uit een aantal blokken. Een blok duurt ongeveer 55 dagen. Soms iets langer, soms iets korter. Elk blok start met nieuwe oefeningen. Aan het begin van elk blok worden alle cijferlijsten geleegd en begint iedereen weer op niveau 1.

 

Wanneer komen er nieuwe oefeningen?

Een campusjaar bestaat uit een aantal blokken. Elk blok start met nieuwe oefeningen. Aan het begin van elk blok worden alle cijferlijsten geleegd en begint iedereen weer op niveau 1.

 

Waarom kan ik niet op een hoger niveau oefenen?

U moet eerst een voldoende halen voor uw examen om uw niveau te kunnen verhogen. U begint op niveau 1. Wanneer u voldoende heeft geoefend kunt u tentamens doen. Heeft u een voldoende gehaald voor de tentamens Taal, Rekenen, Inzicht, Geheugen en Logica? Dan kunt examen doen. Als u hier een voldoende voor heeft gehaald kunt een niveau hoger oefenen. Van niveau 1, naar 2, naar 3. In de thema categorieën kunt u zonder uw examen te halen al op elk gewenst niveau oefenen.


OVER DE RESULTATEN

 

Waar kan ik mijn cijferlijst bekijken?

Klik op 'Mijn Account' boven aan de site en ga naar 'Cijferlijst'. 

 

Hoe kan ik mijn cijferlijst mailen?

Rechts boven in uw (complete) cijferlijst vindt u een button (met een @) waarmee u uw cijferlijst naar elk willekeurig e-mailadres kunt toezenden.

 

Hoe worden mijn cijfers berekend?

De tijd dat u bezig bent alle 10 de opgaven van een oefening te doen en het aantal goede antwoorden van de oefeningen bepalen (mede) uw resultaat. Dit resultaat wordt afgezet tegen het gemiddelde van alle leden van Neurocampus. Daaruit komt dan uw cijfer. Dit gemiddelde wordt elke dag bijgewerkt.

 

Kan ik mijn cijfers verbeteren?

In uw cijferlijst vindt u altijd uw hoogstbehaalde cijfers. Uw score wordt direct na elke oefening bijgewerkt. U kunt dus altijd proberen een hoger cijfer te halen. Dat geldt voor oefeningen. Maar ook voor tentamens en het examen.

 

Kan ik meerdere keren tentamen doen?

Ja, dat kan. U kunt zo vaak tentamen doen als u wil.

 

Kan ik meerdere keren examen doen?

Ja, dat kan. U kunt zo vaak examen doen als u wil.

 

Hoe vaak wordt aangeraden te oefenen?

Neurocampus raadt u aan minimaal 10 minuten per dag te oefenen. Kies zoveel mogelijk verschillende oefeningen. Zo blijft u uw hersenen prikkelen en blijft u mentaal fit.

 

Hoe wordt het cijfer van mijn examen berekend?

De tijd dat u bezig bent alle 10 de opgaven van een oefening te doen en het aantal goede antwoorden van de oefeningen bepalen (mede) uw resultaat. Dit resultaat wordt afgezet tegen het gemiddelde van alle leden van Neurocampus. Daaruit komt dan uw cijfer. Dit gemiddelde wordt elke dag bijgewerkt.

 

Waar vind ik informatie over alle oefeningen?

Wanneer u een oefening selecteert, komt er onder de oefening een balk met 'Uitleg' te staan. Wanneer u deze openklapt staat daar de uitgebreidere uitleg van een oefening. Deze uitleg blijft ook staan tijdens de looptijd van een oefening.

 

Wanneer kom ik in de highscorelijst terecht?

Alleen studenten die alle opgaven van een oefening goed hebben, komen in aanmerking. Wie dat het snelste heeft gedaan, staat bovenaan. Waar kan ik de highscores vinden?

Ga naar 'Highscores' onder 'Mijn Gegevens' in de navigatiebalk boven aan de site. Let op: u komt alleen in de highscores terecht wanneer u alle vragen van een oefeningen goed hebt beantwoord. Uw positie wordt vervolgens bepaald door de tijd die u over heeft met een oefening. 

 

OVER DE OEFENINGEN

 

Waarom kan ik niet zien welke vragen ik fout had?

Omdat u dan antwoorden kunt onthouden. Daarmee traint u uw hersenen niet.

 

Ik had maar 1 fout. Waarom heb ik dan geen 9?

Bij het berekenen van uw cijfers wordt rekening gehouden met de tijd die u over had en het aantal goede antwoorden. Bovendien wordt dit afgezet tegen het gemiddelde van alle Neurocampus leden.

 

Hoe ga ik terug naar de homepage?

U kunt te allen tijde links boven op Home klikken, of op het logo van Neurocampus. 

 

COMPUTER-TECHNISCHE VRAGEN

 

Wat zijn de systeemvereisten om goed met Neurocampus te werken?

De oefeningen van Neurocampus zijn gemaakt in Flash. Zonder Flashplayer op uw computer werkt Neurocampus niet. Vanaf Flashplayer 10 en hoger kunt u goed op Neurocampus.nl werken. Wanneer u een lagere versie heeft dan 10 kan dit problemen opleveren. Download dan hier de laatste versie.

Neurocampus.com werkt optimaal in de volgende browsers:

Firefox 3.6

Internet Explorer 8

Chrome 5

Safari 4 

Mocht u een lagere versie hebben dan hierboven staat vermeld kunt u problemen ondervinden op de site.

 

Waarom gaat Neurocampus minder snel op mijn computer?

Het team van Neurocampus werkt elke dag aan het sneller maken van Neurocampus. Het kan zijn dat u een oudere versie van Flash gebruikt. Wanneer u nog steeds problemen ondervindt, laat dit dan weten. Ga naar 'Contact' onder 'Over Neurocampus' en mail ons.

 

OVERIGE VRAGEN

 

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Ga naar 'Contact' via 'Over Neurocampus' in de navigatiebalk boven aan de site. U kunt hier al uw vragen stellen of uw opmerkingen kwijt over Neurocampus. Of mail naar info@neurocampus.nl.

 

 

bgbot.png