bgtop.png
21437_12355_snelstart_braintraining.jpg20353_header-website-2014.png
Mijn Neurocampus
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
INLOGGEN
Bent u al gratis geregistreerd op Neurocampus.com? Vul dan hieronder uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen en klik op 'Ga verder'.
Onthouden?
E-mail adres
Onthouden?
Wachtwoord
Uw wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
gobut.gifGa verder
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Nieuw account registrerenProblemen met Flash
|  
Info > Oefeningen
collapse_down.png
box_outer_corner.gif
box_inner_corner.gif
Dit blok duurt nog 0 dagen
211.031 leden actief op Neurocampus
Neurocampus heeft 597 oefeningen
54.082 oefeningen gedaan dit blok
Tip 5 Braintraining vandaag:
1DeciBreuk2VersWater3BarCode4LandGrootte5Anagram
Top 5 Braintraining vandaag:
1BellenBlaas2WaardeSom3TrioCombi
dcfbox_outer_corner.gif
dcfbox_inner_corner.gif
Over Neurocampus > Hoe werkt het?

Neurocampus in de grootste uitgever van braintraining in Nederland en Vlaanderen. Twee grote websites (Neurocampus.com en Neurocampus.be), het Braintraining Magazine, de Braintraining Omnibus, Neurocampus Breinboek en Neurocampus Scheurkalender. En u vindt Neurocampus in de nieuwe Internet-TV toestellen van Philips, in Museum Corpus en in tal van bladen en magazines en op andere websites. Neurocampus werkt samen met medici en instellingen zoals de Hersenstichting.

Over de website

De online braintraining is ontwikkeld in samenwerking met TNO en experts uit zorg en wetenschap. Op deze website kunt u vijf cognitieve vaardigheden van uw brein trainen: taal, rekenen, inzicht, geheugen en logica. Tien minuten per dag oefenen kunnen u al een fitter brein opleveren.

De website is verdeeld in twee onderdelen: de Campus en de Thema Braintraining. De Campus Braintraining bestaat uit oefeningen in de categorieën taal, rekenen, inzicht, geheugen en logica. Hier kunt u serieus oefenen en ook tentamens en examens doen om uzelf te testen. Onder Thema vindt u braintraining gecategoriseerd in thema’s als reizen, sport, boeken, muziek en kunst. Dit heeft een meer vrijblijvend karakter.

Elk campusjaar bestaat uit een aantal blokken. Een blok duurt ongeveer 55 dagen. Soms iets langer, soms iets korter. Bij de start van elk blok is er een aantal nieuwe oefeningen te doen in de verschillende categorieën. Ook worden alle cijferlijsten geleegd en begint iedereen weer op niveau 1. 

U kunt zich gratis en vrijblijvend registreren. Wanneer u bent ingelogd heeft u toegang tot alle oefeningen en worden uw cijfers bijgehouden in een cijferlijst. Ook kunt u dan in de highscores terecht komen, wanneer u van een oefening alle tien opgaven goed heeft. En kunt u tentamens en examens doen.

Flash activeren

De breinbrekers zijn ten dele gemaakt in de programmeertaal ‘Flash’. In sommige browsers dient u deze ’taal’ even aan te zetten. De kans is groot dat uw browser (dus het ‘programma’ dat u nu gebruikt) ‘Chrome’ of ‘Edge’ heet. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u te werk kunt gaan om Flash te activeren. Blijft u problemen ondervinden? Laat het dan even weten via info@neurocampus.nl. Ondertussen kunt u ook de hersentraining doen op deze website.

Test uzelf!

Taal, Rekenen, Inzicht, Geheugen en Logica vormen samen de allround braintraining. Elke oefeningbestaat uit tien opgaven waar u twee minuten de tijd voor krijgt om te maken. Daarna krijgt u de uitslag met een cijfer.

Heeft u genoeg geoefend? Dan kunt u tentamen doen. Dit is een mix van alle oefeningen uit de desbetreffende categorie. Zodra u een voldoende haalt voor alle vijf de categorieën (taal, rekenen, inzicht, geheugen, logica) kunt u examen doen. Het examen bestaat uit een mix van alle oefeningen uit alle vijf categorieën. Wanneer u hier een voldoende voor heeft gehaald, kunt u een niveau hoger oefenen. Van niveau 1, naar 2, naar 3. En worden de oefeningen steeds wat moeilijker.

Thema Braintraining

Hier kunt u uw hersenen op een speelse manier trainen. Er zijn taal-, reken-, inzicht-, logica-, geheugen- en ook kennisoefeningen te doen, gecategoriseerd in thema’s. U hoeft hier geen examens te doen om uw niveau te verhogen. Wanneer u bent ingelogd kunt u ook uw cijferlijst bijhouden en in de highscores terecht komen. Kies het thema dat u wilt, kies het niveau en begin!

Maak uw eigen Neurocampus website!

U kunt de Neurocampus website ook personaliseren. Alle grijze boxjes kunt u verslepen en/of en in- of uitklappen. Op deze manier kunt u de boxjes die u het belangrijkst vindt bovenaan zetten. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe winactie? Of vindt u de hersenweetjes het leukst? De bollebozenvraag of de VoordeelClub? Klik met uw muis bovenaan het grijze kader van het boxje en sleep hem naar de gewenste plek. Let op: Sommige boxjes kunt u niet verslepen (de info over de oefeningen, het inlogboxje, de uitlegbox). U kunt alleen van positie wisselen met boxjes van hetzelfde formaat.

 

Veel breinplezier!

 

bgbot.png